We zijn alweer halverwege het seizoen 2018- 2019. In de winterstop heeft de jeugdcommissie niet stil gezeten. We zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest om te investeren in de jeugd. We kunnen melden dat we voor alle jeugd teams  (O 7 t/m O13) spelend onder de vlag van Sv Suawoude gaan werken met de VTON trainer app, dit is een leerlijn voor voetballers van 5 t/m 19,  waarmee we nu de beschikking hebben tot 700 uitgewerkte kant en klare trainingen. Erg gaaf om te zien dat onze club investeert in dergelijke leerdoelen voor onze jeugd.

We starten de 2de seizoen helft met 7 jeugdteams waarvan 2 teams in een samenwerking met onze zustervereniging Rijperkerk (RSC). Nieuw voor de 2de seizoenshelft is dat we weer een O 17 team de wei in kunnen sturen onder de vlag van RSC. Dit is deels met spelers uit het oude RSC O16 team  en deels zijn dit terug gekeerde spelers. Deze mooie stap hebben we kunnen maken door een goede samenwerking tussen beide betrokken verenigingen. Daarnaast hebben we voor het eerst in jaren weer een O7 team. Deze “youngstars” spelen in maart een 4-tal kleine toernooitjes tegen leeftijdgenoten uit de regio.

Al met al kunnen we mededelen dat we voor alle teams, betrokken leiders en goede ervaren trainers hebben. Verder kunnen we concluderen dat we in 1 seizoen helft in totaal meer dan een compleet elftal aan nieuwe jeugdspelers hebben mogen verwelkomen. We zijn trots op deze resultaten maar bovenal is het geweldig om energie te steken in een bloeiende vereniging. Want, wie de jeugd heeft….

sportieve groet,

De Jeugd commissie